Què és un podcast?

Els programes es poden escoltar a traves del nostre blog però també disposem de la possibilitat d’utilitzar un programa de podcasting.

El podcasting és una nova manera de descarregar automàticament àudios i vídeos d’internet al teu ordinador, per després poder-ne gaudir en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. Aquests arxius, anomenats podcasts, es poden reproduir directament des de l’ordinador o bé transferir-los a un reproductor portàtil tipus iPod.

Per rebre un podcast, és a dir, per rebre els vídeos nous d’un programa, cal subscriure-s’hi. És necessari tenir connexió a internet i instal·lar-se un software (acostumen a ser gratuïts) que et permeti gestionar totes les teves subscripcions a podcasts.

Pots subscriure’t a tants podcasts com vulguis. Cada vegada que et connectis a la xarxa, el software de podcast cercarà les últimes actualitzacions dels programes als quals t’has subscrit, i automàticament descarregarà els audios o vídeos al teu ordinador. Recorda que podràs transferir-los a un dispositiu portàtil per reproduir-los quan i on vulguis.

Com em puc subscriure a un podcast?

Primer de tot, cal tenir connexió a internet. I després cal descarregar-se un software específic de podcast. Aquests són els programes més populars, així com gratuïts:

La manera com et subscriguis dependrà del programa informàtic que facis servir. Normalment es fa copiant i enganxant l’enllaç que et proporcionem ( http://feeds.feedburner.com/radiocabreres ) a les opcions d’“Afegir/Subscriure podcast/feed” del software que facis servir. Així hauràs afegit un a nova subscripció de podcast a l a teva llista de subscripcions.

A partir d’ara cada vegada que obris el software de podcast, aquest anirà a la adreça que li has indicat per comprovar si hi ha nous vídeos del programa al qual t’has subscrit per descarregar-los automàticament al teu ordinador.

Puc anular una subscripció a un podcast?

Sí. En el moment en què un programa et deixi d’interessar, pots anul·lar la subscripció al podcast directament des del software que facis servir. Les instruccions per donar-te de baixa dependran del programa que tinguis. Busca les opcions d’”eliminar/borrar” i tingues en compte que amb aquesta acció no tenen perquè esborrar-se tots els vídeos anteriors descarregats.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: